Områdesguide

Vi vill att våra gäster ska uppleva vårt fina närområde och lära känna vårt Stockholm. Därför har vi valt att lyfta fram våra favoritbutiker, sevärdheter och utflyktsmål i en områdesguide så att ni som gäster får lära känna vårt Stockholm.

Njuta SPA

Vi samarbetar med Njuta Spa, som ligger på fem minuters promenadavstånd från Hotel J. Hos Njuta Spa får doften från aromaoljor er att varva ner. Med avkopplande musik i bakgrunden lutar ni er bakåt med en kopp te och blickar ner på vattnet med båtar som glider förbi.


Läs mer

Stockholms skärgård

Upplev Stockholm från vattnet. Den vackra skärgården består av 30 000 öar, och många av skärgårdens utflyktsbåtar stannar i Nacka Strand på sin väg ut i skärgården.

Fjäderholmarna

Besök våra närmaste skärgårdsöar Fjäderholmarna. Fjäderholmarna ger en fin försmak på skärgården för dig som inte har tid med mer. Båtar avgår från Nacka Strand sommartid.

Dieselverkstaden

Dieselverkstaden är en plats där man träffar vänner, umgås med familjen, samlar sina kollegor eller bara sitter ensam. Här kan man läsa tidningar, fika och besöka konstutställningar. På helger arrangeras även mindre konserter och uppträdande.

Gustavsbergs porslinsfabrik

Fynda i Sveriges enda porslinsfabrik. Fabriken tillverkar äkta porslin såsom serviser och konstgods i benporslin och stengods. På Porslinsmuséet visas ett generöst urval ur samlingarna med såväl unikt konstgods som serietillverkat bruksporslin.

Artipelag

Artipelag rymmer en stor konsthall och en butik med egna designprodukter. Det finns också två restauranger - båda med uteservering och storslagen havsutsikt.

Fotografiska

Fotografiska är en av världens största samlingsplatser för modernt fotografi. Fotografiska presenterar fyra unika huvudutställningar och cirka 20 mindre utställningar årligen. Förutom den stora utställningsytan inrymmer Fotografiska en bok- och souvenirshop, en restaurang och ett fotogalleri. I baren på översta våningen finner du en av Stockholms absolut bästa utsiktsplatser.

Sickla köpkvarter

Det industriområde som en gång fanns i Sickla - och vars fabriker idag inhyser butiker, kontor, skolor och kultur - startade i slutet av 1800-talet och var en av Stockholms första industriområden utanför tullarna. Idag har området förvandlats till ett köpkvarter med 145 butiker, otaliga nöjen och oväntade aktiviteter.

Nacka forum

På gångavstånd från Hotel J ligger Nacka Forum, ett av Sveriges största köpcentrum fullt av mode, hobby, teknik och mat. Här finns 150 butiker, caféer, restauranger och full service, så som bank, vårdcentral, biltvätt, skomakare och kemtvätt. Fri parkering de 3 första timmarna.

Siggesta gård

Spendera en dag på̊ landet. Här kan du fynda på bakluckeloppisen, spela äventyrsgolf och fotbollsgolf, äta god mat, glass och hälsa på̊ djuren och träsktrollen!

Smakriket Säby

Smakriket Säby är ett samarbete mellan Säbygård, Värmdö̈ Musteri, Värmdö̈ Bryggeri och Värmdö̈ Bränneri. Smakriket Säby är värt ett besök för att få en känsla av hur man hantverksmässigt framställer kallpressad Rapsolja, potatis, äppelmust, cider, Pomme de vie, öl och Calvados.