Användarvillkor

Gäller från och med 1 juli 2019

Tack för att du har valt Hotel J och ett extra stort tack för att du tar dig tid att noggrant läsa igenom våra användarvillkor. Vi vill börja med att i en kort sammanfattning förklara varför vi har skapat dessa användarvillkor. Vårt grundläggande mål är att på ett tydligt och lättläst vis

 • förklara vilken roll som du och vi har i detta sammanhang
 • förklara hur du som hotellgäst och vi som hotell ska hantera våra tjänster för att vi på Hotel J ska kunna leverera och fortsätta utveckla Sveriges bästa hotellupplevelse.
 • säkerställa att du förstår de villkor som gäller för att du ska få använda våra tjänster
 • visa hur vi ständigt arbetar för att leverera bästa möjliga upplevelse till våra gäster

Vår målsättning är att du, efter att ha läst dessa villkor, ska känna dig säker på ditt val av Hotel J och tjänsterna som vi levererar. Om du har några frågor eller funderingar är du givetvis varmt välkommen att höra av dig till oss. Tack för ditt förtroende och tack för att du väljer Hotel J!

Innehållsförteckning

 1. Inledning
 2. Våra tjänster
 3. Bokning
 4. Betalning
 5. Tjänsternas tillgänglighet, säkerhet och riktighet
 6. Skydd för dina personuppgifter
 7. Respekt för andra människors rättigheter
 8. Respekt för Hotel J
 9. Länkar till tredje parts webbsidor
 10. Immateriella rättigheter
 11. Ansvar
 12. Ändring av villkor
 13. Övrigt
 14. Kontakt och support

1. Inledning

1.1 Dessa användarvillkor (”användarvillkoren”) gäller då du besöker vår hemsida samt när Hotel J tillhandahåller tjänster avseende hotellvistelser, konferensbokningar samt restaurangupplevelser (”tjänsterna” eller ”våra tjänster”).

1.2 Hemsidan www.hotelj.com samt våra tjänster drivs och tillhandahålls av J Nacka Strand AB (org.nr. 556630-6667)

1.3 Vårt hotell återfinns på följande adress:

Ellensviksvägen 1

131 28 Nacka

Sweden

1.4 För att använda våra tjänster måste du vara minst 18 år och i övrigt behörig att ingå avtal samt acceptera att vara bunden av användarvillkoren.

1.5 Genom att använda Hotel J eller någon av våra andra produkter eller tjänster som är länkade till dessa villkor accepterar du dessa användarvillkor.

2. Våra tjänster

2.1 Hotel J erbjuder privatpersoner och företag möjligheten att avnjuta unika upplevelser inom hotell, restaurang, möten och event på vårt femstjärniga hotell, centralt beläget i hjärtat av Stockholm.

2.2 Du ansvarar för att du har rätt att använda den informationen samt de personuppgifter och, i förekommande fall, de inloggningsuppgifter som du tillhandahåller genom användning av vår webbplats och våra tjänster. Du ansvarar även för all användning av våra tjänster och för att dina inloggningsuppgifter skyddas mot obehörig åtkomst. Hotel J tar därmed inget ansvar för din användning av den information du tillhandahåller genom våra tjänster.

2.3 Hotel J kan framöver komma att erbjuda nya lösningar som en del av våra tjänster. Dessa lösningar kan vara förenade med särskilda villkor. Om du som användare önskar aktivera eller på annat vis ta del av dessa lösningar måste du i förekommande fall godkänna de särskilda villkor som gäller för respektive lösning.

2.4 Hotel J och dess samarbetspartners kan komma att rikta erbjudanden till hotellgäster och andra användare av våra tjänster, genom e-post eller på annat sätt. Om du inte önskar få riktade erbjudanden kan du skriftligen anmäla detta till Hotel J. Mer information kring detta står att läsa i vår Integritetspolicy.

3. Bokning

3.1 Vid bokning av hotellrum kommer du och vi på Hotel J överens om villkoren för din hotellvistelse. Villkoren framkommer dels av dessa användarvillkor, dels av din bokningsbekräftelse. För bokningar av möten, event och restaurang gäller särskilda regler.

3.2 Bokning av hotellrum via vår webbplats sker genom en tredjepartslösning, tillhandahållen av AZDS Interactive Group / Sabre Hospitality Solutions och deras bokningsmotor SynXis. Vid genomförande av bokning genom SynXis godkänner du SynXis användarvillkor samt SynXis, i förekommande fall, specifika villkor för din bokning. Inom ramen för din bokningsprocess medges även möjligheten att skapa ett konto och spara information för framtida bokningar.

Vi på Hotel J rekommenderar därför att du läser igenom de villkor som gäller för bokning genom SynXis, noggrant.

3.3 Din bokning är bindande i och med att den bekräftats och du fått ett bokningsnummer. Bekräftelse samt bokningsnummer erhålls i de flesta fall skriftligen men kan, beroende på sammanhang, även komma att kommuniceras muntligen.

3.4 För att få boka ett hotellrum på Hotel J måste du vara minst 18 år gammal. Om du som är över 18 år delar hotellrummet med en underårig ansvarar du till fullo för den underåriges användning av hotellrummet och våra tjänster i övrigt. För mer information om bokning av hotellrum, vänligen kontakta vår bokningsavdelning.

3.5 Avseende hotellvistelser varierar våra tider för in- och utcheckning beroende på bokning och typ av rum. I de flesta fall kommuniceras dessa tider via vår webbplats och genom din bokningsbekräftelse. För uppdaterad information angående din bokning, vänligen kontakta vår bokningsavdelning.

3.6 Bokningar måste avbokas senast 18.00 (lokal tid) en dag före ankomst för att du ska undvika debitering av den totala summan för första natten av din bokning, inklusive moms. För det fall att du uteblir från din bokning debiteras en s.k. ”no show-avgift” motsvarande den totala summan för första natten av din bokning, inklusive moms.

3.7 Hotel J har ett begränsat antal rum där husdjur tillåts. Vi kan endast ta emot husdjur om du har föranmält detta och mottagit en bekräftelse på att vi har tillgängliga rum. Om du vill veta mer, vänligen kontakta vår kundtjänst.

4. Betalning

4.1 När du bokar våra tjänster via vår hemsida, per telefon eller på plats på vårt hotell kan du välja att betala med bank-, kreditkort eller genom faktura. Köp genom faktura administreras av Klarna och den tjänsten kan endast användas av företagskunder som har ingått ett särskilt avtal med Hotel J. Vid betalning med bank- eller kreditkort sköter Adyen B.V. alla banktransaktioner kopplade till våra tjänster, genom att kontrollera att ditt kort är giltigt för köp direkt mot din bank. Dina kortuppgifter förmedlas direkt till din bank via Adyens system, och vi på Hotel J hanterar därigenom inte själva några bank- eller kreditkortsnummer.

4.2 För det fall att du väljer att betala för våra tjänster med bank- eller kreditkort har du möjlighet att betala med kort från leverantörerna Visa, American Express, MasterCard, Diners och Euro Card. Dina kortuppgifter skickas direkt till din bank och kan inte läsas eller hämtas av någon annan än din bank. All kommunikation i samband med betalning är krypterad enligt industristandarden SSL (Secure Socket Layer) för säker överföring över Internet.

4.3. Utöver vad som framgår i punkten 4.2. är Hotel J, accepterar inte kontantbetalningar i svenska kronor, inte skyldigt att acceptera andra betal- och kreditkort, checkar, kuponger eller utländsk valuta om hotellet inte har erbjudit sig att göra det.

4.4 Din betalning hanteras av Adyen med säker kryptering och enligt strikt banknorm, s.k. PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard). Det förekommer också att en del köp av våra tjänster omfattas av 3D Secure (Verified by Visa samt MasterCard SecureCode), för det fall att denna säkerhetsmekanism är aktiverad på ditt betal- eller kreditkort.

4.5 Vi på Hotel J tar inte ut några extra avgifter för kortbetalningar. Däremot kan det hända att din bank tar ut en extra avgift beroende på korttyp och bank. För det fall att ingen betalning mottagits efter att du skickat din bokning, kan bokningen automatiskt komma att upphävas.

5. Tjänsternas tillgänglighet, säkerhet och riktighet

5.1 Trots att vi eftersträvar att ständigt ha vår hemsida tillgänglig, kan vi inte hållas ansvariga för det fall att hemsidan av någon anledning inte skulle vara tillgänglig. Vi kan därmed inte garantera att din tillgång till hemsidan kommer vara oavbruten och utan fel. Dessutom kan vi då och då vara tvungna att genomföra reparationer och underhåll av hemsidan som kan påverka deras tillgänglighet och funktionalitet

5.2 Tillgång till hemsidan kan när som helst stängas av för dig personligen likaså för samtliga övriga användare, tillfälligt eller permanent och utan förvarning. Vi kan också införa restriktioner för hur någon del av våra tjänster används, utan att behöva meddela dig i förväg eller ange skäl för införandet av restriktionerna.

6. Skydd för dina personuppgifter

Din integritet är viktig för oss. Du kan få veta mer om hur vi hanterar din information när du använder våra tjänster genom att läsa vår Integritetspolicy.

7. Respekt för andra människors rättigheter

En del i vår strävan att leverera Sveriges bästa hotellupplevelse är att alla våra kunder ska känna en otvivelaktig trygghet i alla interaktioner med vårt hotell, vilket givetvis även inkluderar vår hemsida. Därför får du inte använda vår hemsida eller på annat vis nyttja våra tjänster på ett sätt som:

 • bryter eller kränker någon annans rätt till publicitet, integritet, upphovsrätt, varumärke eller annan immateriell rättighet.
 • är bedrägligt, kriminellt eller olagligt;
 • kan vara obscent, opassande, pornografiskt, vulgärt, kränkande, rasistiskt, sexistiskt, diskriminerande, förolämpande, nedsättande, skadligt, trakasserande, skrämmande, besvärande, elakt eller hotfullt
 • föreställer en annan person eller förvränger ett förhållande till en annan person;
 • omfattar användning, spridning eller överföring av virus eller liknande som är avsedda att skada, störa, hindra eller ta över system, data eller personliga uppgifter.
 • använda varumärken, logotyper, design, fotografier, instruktionsvideor eller annat material som används i våra tjänster.
 • kopiera, arkivera, ladda ner, ladda upp, distribuera, sända, framföra, visa, göra tillgängligt eller på annat sätt använda någon del av våra tjänster eller innehållet i våra tjänster utöver vad som anges i dessa användarvillkor.
 • använda tjänsterna, några verktyg som tillhandahålls av tjänsterna eller något innehåll i tjänsterna för något kommersiellt syfte, för vilket ett skriftligt samtycke från Hotel J saknas.
 • skador, kostnader eller utgifter
 • förlust av verklig eller förväntad vinst
 • förlorade affärer
 • tidsförlust

8. Respekt för Hotel J Eftersom vi gör vårt yttersta för att respektera dig och alla andra hotellgäster skulle vi vara tacksamma om du också respekterar Hotel J rättigheter. Genom att acceptera dessa användarvillkor garanterar du därmed att du inte kommer att:

9. Länkar till tredje parts webbsidor Vi tar inget ansvar för innehållet på någon sida som vi länkar till via vår hemsida eller via våra sociala medier. För mer information om hur dessa hemsidor hanterar din användning och dina personuppgifter rekommenderar vi att ni noggrant läser igenom deras egna användarvillkor och integritetspolicy.

10. Immateriella rättigheter

10.1 Allt innehåll på webbplatsen ägs, om inte annat anges, av J Nacka Strand AB.

10.2 Webbplatsens innehåll är i alla avseenden skyddat av upphovsrätt, varumärkesrätt och andra immaterialrättsliga bestämmelser. Användare ges inte vid något tillfälle rätt att använda webbplatsens innehåll på annat sätt än i enlighet med användarvillkoren.

10.3 När inte annat anges kräver reproduktion, publicering, bearbetning, överföring, lagring eller annan användning av innehållet på webbplatsen eller av övrigt material som på något vis tillhandahålls eller kommuniceras genom våra tjänster, Hotel J föregående skriftliga godkännande.

10.4 Även användandet av varumärken och logotyper som förekommer på webbplatsen förutsätter Hotel J eller i förekommande fall annan berörd rättighetsinnehavares föregående skriftliga godkännande.

11. Ansvar 11.1 Hotel J har rätt att när som helst neka en person tillgång till våra tjänster om personen bryter mot användarvillkoren eller annars använder tjänsterna på ett sätt som kan orsaka Hotel J eller tredje part skada.

11.2 Hotel J har för avsikt att all information som presenteras ska vara korrekt och så uppdaterad som möjligt. Hotel J kan dock inte garantera tillgängligheten, tillförlitligheten eller korrektheten på informationen som finns presenterad i anslutning till våra tjänster. Hotel J förbehåller sig således rätten att ändra och korrigera priser på alla beställningar, inklusive slutgiltiga köp. Om ett pris är felaktigt kan detta föranleda Hotel J att upphäva köpet och återbetala det aktuella beloppet på bästa möjliga sätt. Detta kan göras när som helst. Således utesluts allt ansvar för såväl direkt som indirekt skada orsakad av webbplatsens utnyttjande eller information som webbplatsen tillhandahåller i den mån inte annat följer av tvingande lag.

11.3 Hotel J ska inte ha något ansvar för eventuella ekonomiska eller andra beslut du tar baserat på användning av våra tjänster eller för tjänster eller varor du väljer att köpa från fristående tredje part eller Hotel J samarbetspartners. Hotel J ska ej heller hållas ansvariga för direkta eller indirekta förluster eller följdförluster, avseende, men inte begränsat till, bl.a.

12. Ändring av villkor

Hotel J förbehåller sig rätten att utan föregående upplysning göra förbättringar, förändringar, tillägg eller ta bort information från webbplatsen. Vidare förbehåller vi på Hotel J oss rätten att göra ändringar i dessa användarvillkor. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen efter att sådana ändringar har publicerats, accepterar du ändringarna.

13. Övrigt

13.1 Hotel J har rätt att överlåta sina rättigheter och skyldigheter enligt dessa Villkor. Möjlighet till överlåtelse av sina rättigheter och skyldigheter medges ej för tjänsternas användare. Vidare har Hotel J rätt att anlita underleverantörer för fullgörandet av sina skyldigheter.

13.2 Tvist med anledning av användarvillkoren eller din användning av våra tjänster ska avgöras i svensk domstol och enligt svensk lag.

14. Kontakt och support Du kan när som helst höra av dig till Hotel J för hantering av frågor som rör din upplevelse på vårt hotell. Support i ditt ärende kan antingen erhållas per telefon, via epost eller på plats i hotellets reception. Nedan följer våra kontaktuppgifter:

Hotel J Ellensviksvägen 1

131 28 Nacka

Sweden

Telefonnummer:+46 (0) 8 601 30 00. Epost: info@hotelj.com